And the winner is Evanthia!

woensdag 13 januari 2016

Onlangs bereikte ons het nieuws dat onze Sunsation® Yellow en Sunsation® Lemon beide door de RHS in het Verenigd Koninkrijk bekroond zijn met een AGM-award (Award of Garden Merit). Deze award wordt uitsluitend toegekend aan variëteiten waarvan de kwaliteit voor gebruik in tuinen vaststaat. 2015 was het 'jaar van de zonnebloem.' In het kader daarvan werd in Wisley (VK) een zeer omvangrijk onderzoek op zonnebloemen uitgevoerd. 'Sunsation® Yellow' & 'Sunsation® Lemon' zijn slechts twee van twaalf AGM-winnaars uit het onderzoek op meer dan 130 variëteiten in Wisley. Beide variëteiten werden geteeld en getest in potten (maar ze zouden het thuis even goed doen als borderplanten).

Sunsation® Lemon
Onze Helianthus Sunsation® Lemon werd geprezen om haar fraaie glanzende blad, de lange bloeitijd en de goede secundaire groei tot medio september. Begin april werd de zonnebloem onder glas gezaaid en al snel gingen de eerste bloemen open. De gemiddelde bloemgrootte was circa 20 centimeter. De eenvoudige, matte, citroengele tint contrasteerde goed met het fraaie en donkere blad. Een echte prijswinnaar waar we trots op zijn! Maar daar bleef het niet bij, onze Sunsation® Lemon sleepte tevens de derde plaats in de wacht bij de RHS 'publieksprijs' in de categorie potzonnebloemen. De stemmen van de publieksjury zijn afkomstig uit het publiek dat tuinen in Wisley bezocht in het afgelopen jaar.

Sunsation® Yellow
De Helianthus Sunsation® Yellow beschikt eveneens over uitstekende eigenschappen. Een lang bloeiseizoen en een secundaire groei tot in september. De zonnebloemen werden begin april gezaaid en gingen begin juni open. Een zonnebloem van uitzonderlijke kwaliteit!

De jury oordeelde dat beide variëteiten uitermate geschikt zijn voor kwekers en hoopt dat de branche deze op de Britse markt zal brengen. Als het aan ons ligt, zijn onze prijswinnaars binnenkort op de hele Britse markt te koop!

Lees op; http://sunsationsunflower.nl/ meer over deze uitzonderlijke zonnebloemen.

« terug