Bloemetje van de maand mei: Celosia Cristata

woensdag 18 mei 2016

Bloemetje van de maand mei: Celosia Cristata

Deze maand zetten wij onze eigen Celosia Ziva in het zonnetje met het Bloemetje van de week. Deze lichtroze variëteit met gele rim kenmerkt zichzelf door een stevige steel, harde bloem en een typische Act kam. De eerste proefleveringen zijn al gedaan.

Verder zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe groene Act (zie foto hieronder).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze staan momenteel op diverse locaties in een proef planting. Wij hebben recentelijk een nieuwe uitbloeiruimte in gebruik genomen.In deze ruimte zijn de temperatuur en daglengte aan te passen om zo goed mogelijk een huiskamer situatie na te bootsen.

Ten slotte, in aanvulling van de Act serie, zijn we druk bezig met een donker roze cultivar met gele rim. (zie foto rechts) Beide laatstgenoemde cultivars passen uitstekend in het Act spectrum vanwege hun stevige stelen en harde kam. Daarnaast zijn ze uiteraard ook makkelijk te telen zoals de Act serie dat bewijst.  Beide laatstgenoemde cultivars staan bij ons in de veredeling dus wilt u deze komen bekijken neem dan contact op met onze nieuwe veredelaar Elspeth Kolvoort (E.Kolvoort@evanthia.nl). 

Elspeth Kolvoort werkt samen Peter Maurits aan het Celosia programma. (zie foto van beide) Na verloop van tijd zal Elseth het programma geheel overnemen.  

Een van de nieuwe ontwikkelingen is een internationale serie, geschikt voor zowel de lange als de korte dag. Deze serie is vooral toegespitst op de buitenlandse teelt. De eerste kleuren zijn momenteel in de onderzoeksfase. Deze cultivars zijn makkelijk te verwerken, transporteren en telen. Bent u geïnteresseerd in het uitproberen van een cultivar uit deze serie neem dan contact op met Elspeth Kolvoort.

« terug