Brassica Empire springt in het oog op de Proflora Colombia

vrijdag 27 oktober 2017

Publicatie datum: 10/27/2017 Auteur: Elita Vellekoop Copyright: www.floraldaily.com

Nico Grootendorst, veredelaar Evanthia: Brassica's in Bogota: "Geweldig gebied voor heldere kleuren"

Brassica, Brassica en meer Brassica. Op de Colombiaanse boerderij Netalya worden meer dan 500.000 snijbloemen Brassica op een hoogte van 2.950 meter boven zeeniveau in Bogota geteeld. "Vanwege de koude nachten zijn de omstandigheden in dit gebied geweldig om deze brassica's hun mooie kleur te geven", zegt Nico Grootendorst van het Nederlandse veredelingsbedrijf Evanthia.

Volgens hem is Netalya de afgelopen jaren een echte brassica specialist geworden. Eerder deze maand was hij op de boerderij en met de video hieronder geeft hij een indruk van hoe de Evanthia brassica's worden geteeld.

Impressie YouTube>

De Brassica Empire serie heeft veel belangstelling gekregen tijdens de Proflora. Midden oktober in Colombia, was Evanthia meer dan blij om te zien hoe een van zijn kwekers, Guaqetta Trading, de Evanthia Brassica Empire serie op een geweldige manier heeft gepresenteerd. De bloemrijke diversiteit van verschijningen en kleuren zorgde ervoor dat deze bloemen uitstaken. Op de foto Nico Grootendorst van Evanthia en Juan Alejandro van Guaqueta Trading. met de brassica's van Evanthia in de Guaqueta stand.

De brassica's die op de Proflora werden tentoongesteld, zijn onderdeel van Evanthia's Empire-serie die uit wel meer dan 12 varianten bestaat. De bladeren van de brassica in deze serie zijn hard en sterk en vallen ​​op door hun bijzondere vormen. Gewoonlijk door haar 'geur' heeft de klassieke sierbrassica bij veel consumenten een kort vaasleven. Volgens Grootendorst onderscheidt de Empire Serie van Evanthia zich. Wetenschappelijk onderzoek door het Onderzoekscentrum van Royal FloraHolland heeft geleid tot het feit dat het bacteriënleven op een stam van de Empire serie in vergelijking met de klassieke sierkool 90% minder is. Dit dankzij een uitgebreid Evanthia veredelingsprogramma. Het vaasleven van de Brassica Empire is wetenschappelijk bewezen veel langer. Tijdens de Proflora is de Brassica Empire serie van harte welkom geheten. Veel bezoekers hebben genoten van deze kleurrijke blikvangers.

Bekijk hier de gehele Evanthia Empire serie.

« terug