Evanthia neemt Enviro over

maandag 13 januari 2020

Evanthia neemt Enviro over

Met ingang van 1 januari 2020 heeft Evanthia BV in Monster veredelingsbedrijf Enviro BV uit Rijnsburg overgenomen.

Enviro is actief in de veredeling van Antirrhinum, Celosia, Dianthus, Tanacetum en Trachelium. Deze acquisitie versterkt de positie van Evanthia als veredelaar van snijbloemen uit zaad aanzienlijk.

‘Onze focus ligt op het creëren van onderscheidende producten die professionele telers een unieke positie in de markt geven’. Evanthia’s huidige veredelingsassortiment omvat Antirrhinum, Brassica, Campanula, Celosia, Dianthus, Lisianthus, Matthiola, Tagetes, Tanacetum, Trachelium, Helianthus en Platycodon.

Nico Grootendorst, CEO van Evanthia is verheugd over de overname van het Enviro genetica programma. ‘Deze overname biedt ons zowel synergie in de huidige veredelingsprogramma’s als uitdagende nieuwe kansen voor de toekomst. Onze Evanthia missie is: we vertalen kansen in nieuwe producten.’

Jan en George van Klink van Enviro zijn even enthousiast. ‘Deze overname betekent dat de kwaliteitsgenetica van Enviro, waar vele jaren van onderzoek en ontwikkeling in zitten, wordt voortgezet in de sierteeltsector. In de komende periode zullen we Evanthia steunen bij de overgang en nauw verbonden blijven.’

Neem voor vragen met betrekking tot dit bericht contact op met Ron de Lange, Operationeel Directeur, r.delange@evanthia.nl.

(links naar rechts op de foto Jan van Klink, George van Klink, Nico Grootendorst en Ron de Lange)

« terug