Even voorstellen... Dorien Bouwmeester

woensdag 13 januari 2016

Wie ben je?
Ik ben Dorien Bouwmeester

Hoe oud ben je?
Ik ben 24 jaar, maar op 20 januari word ik 25!

Waar woon je?
Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer. Voor mijn studie heb ik vier jaar in Almere gewoond maar zodra ik mijn diploma op zak had, ben ik weer terugverhuisd naar het mooie Rotterdam.

Wat zijn je hobby's?
Ik houd van het lezen van mysterieboeken, series kijken, yoga, gitaar spelen en alles wat met eten en koken te maken heeft. Behalve de afwas, die laat ik liever aan een ander over.

Omschrijf jezelf in drie woorden.
Creatief, vriendelijk en een doorzetter.

Sinds wanneer werk je bij Evanthia?
Ik ben 1 oktober bij Evanthia begonnen. Mijn eerste werkdag was een lange vergadering van maar liefst acht uur. Dat noem ik nog eens een vuurdoop :-)

Wat voor werk heb je gedaan voordat je bij Evanthia kwam werken?
Ik kom rechtstreeks van de studie Toegepaste Biologie, tijdens mijn studie heb ik veel stages gelopen, onder andere bij Hortus Botanicus in Leiden, het Louis Bolk Instituut en het veredelingsbedrijf de Bolster.

Wat voor werkzaamheden ga je bij Evanthia uitvoeren?
Samen met Koos zou ik de Leeuwenbekken en de Campanula gaan veredelen. Door nieuwe ontwikkelingen hebben we hier ook de Violieren bijgekregen. Van het veredelingsmateriaal gaan we mooie, sterke nieuwe rassen maken. Zoals het er nu uitziet, blijf ik volgend jaar verantwoordelijk voor de Violieren en worden de Campanula’s doorgespeeld aan een nieuwe veredelaar.

Wat is je eerste indruk van Evanthia?
Ik heb het erg naar mijn zin bij Evanthia, het werk is een leuke uitdaging en er is nog geen dag hetzelfde geweest. De collega’s van de tuin en op kantoor maken het werk alleen nog maar leuker! 

« terug