Nieuwe generatie sierkool - Brassica Empire

donderdag 14 september 2017

Een verrassend boeketrecept voor het komend najaar?

De nieuwe generatie snij Brassica is met haar bijzondere verschijningsvormen en robuuste “bloem”bladeren zeer geschikt om de komende maanden de woonkamer of wintertuin mee op te fleuren.

Je wordt gewoon vrolijk van deze “bloem”kolen en door haar mooie kleurschakeringen en elegantie zijn het echte blikvangers. Met daarnaast de krachtige stelen wordt een boeket voor het komend najaar met Brassica’s uitstekend gevuld.

De decoratieve bladeren zijn groot, sterk en opvallend met nieuwe gesneden, ronde of spitse vormen. Door haar speciale bladvormen zijn deze nieuwe kolen zeer geschikt voor exclusieve creaties of zelfs voor mono bossen te gebruiken. Sierkool is haar terechte koosnaam, zeker als je geniet van al het moois dat de Brassica te bieden heeft!

Een belangrijk weetje is dat de oude gedachte dat deze sierkool ruikt, niet meer aan de orde is vanwege verregaand veredelingsonderzoek, aangepaste teeltmethodes en naoogstbehandelingen. Gezien de langere houdbaarheid is het leven in de vaas een stuk aangenamer geworden.
Snijbrassica verfraaid niet alleen het boeket, je kunt er ook nog eens lang van genieten.

We zullen het maar mond-op-mond reclame noemen, het goedkoopste marketinginstrument, wat ervoor zorgt dat het nieuwe assortiment snijbrassica stevig aan de weg timmert!

Weet je dat Brassica meer dan alleen een boeketvuller is?

Het product is namelijk ook zeer geschikt als tuinvariant. In tv uitzendingen van Rob’s Grote Tuinverbouwing krijgt de kijker inspiratie genoeg. Sierkolen kunnen in de volle grond geplant worden of in terras- en balkonbakken. In de herfst geeft de Brassica de tuin volop kleur juist als de temperatuur omlaag gaat en is overwinteren van dit nieuwe soort geen probleem.
Het seizoen buiten is verlengd en de houdbaarheid is voor de consument met een factor van 10 toegenomen. De sierkool is beschikbaar van september tot begin van het nieuwe jaar.

Leuke tip? De sierkool heeft als hoofdkleuren wit/creme en rood/paars en zorgen met Kerst voor veel sfeer. Een paar takken dennen-of coniferengroen en wat klimop leveren een mooie groene basis. Dennenappels die je tijdens een boswandeling vindt staan natuurlijk prachtig in een kerstboeket of krans. Als je de sierkolen goed droogt kun je ze zelfs in glanzend goud of zilver spuiten!

Brassica, voor Huis, Tuin & Feestje!

« terug