Nieuwsbrief Brassica Empire

woensdag 23 december 2020

De kou zit weer in de lucht - tijd voor Brassica Empire

De Brassica Empire serie van Evanthia is de nieuwste generatie sierkolen, die in hoog tempo naam heeft gemaakt. In de keten wordt Brassica Empire inmiddels op waarde geschat en vanuit de bloemisten is er een actieve vraag naar Empire. En niet zonder reden. Uitgebreide veredelings-inspanningen hebben geresulteerd in een Brassica-serie met een geweldige uitstraling, lange stevige stelen en een hardere bladstructuur. Daarnaast heeft Empire een betere ziekteresistentie en een sterke vermindering van de typische Brassica geur. Na de oogst is het vaasleven van de Empire serie ook nog eens bovengemiddeld lang.Nu de kou weer in de lucht zit en de kleuren van onze Brassica’s nog intenser worden, delen wij graag het laatste nieuws, proefresultaten en marktontwikkelingen binnen deze bijzondere productgroep.

Vlieg over de Brassica proefvelden van Evanthia

Koud en helder ligt de ochtendlucht boven de omvangrijke Brassica proefvelden in Gameren (Gld). Het is nog vroeg als Marvin Grootendorst (Accountmanager) en Peter van Noort (Manager Genetics) de bloembedden betreden. De eerste stralen van de opwarmende zon geven het kleurige Brassicaveld een magische glans. Prachtige beelden die wij graag met je delen, juist nu! Vlieg in vogelperspectief met ons mee over de proefvelden en ontdek de noviteiten, commerciële toppers en exclusieve rassen in Brassica’s van Evanthia.

Meer rendement voor de kweker met Empire

De kweker in een goede marktpositie brengen, is één van de belangrijkste uitgangspunten van Evanthia. Dit zie je terug in ieder aspect van onze bedrijfsvoering. Ook in de ontwikkeling van de Brassica Empire serie heeft ons team van veredelaars dit aspect duidelijk meegenomen. Met een teeltduur van slechts 12 tot 16 weken, een hoge mate van uniformiteit en een ideale steellengte, ben je met Brassica Empire verzekerd van een efficiënte oogst en een gemiddeld hoger percentage oogstbaar product. Van deze voordelen zijn inmiddels niet alleen de kwekers doordrongen. Ook de handel weet Brassica Empire op waarde te schatten. Dit zie je terug in de cijfers van Royal FloraHolland over 2020. Kijkend naar de gemiddelde prijs die werd betaald voor de Brassica Empire rassen in de periode van augustus tot december, in vergelijking tot de overige
Brassica rassen, was een gunstige tendens te zien voor Empire. Voor de kwekers die Empire in hun assortiment voeren, leveren deze rassen een positief resultaat, in een in alle opzichten lastig jaar.

 

Brassica Empire in het nieuws

Onlangs gaf Peter van Noort een interview aan Bloemen en Planten Nieuws, waarin hij met redacteur Geert Peeters de laatste ontwikkelingen besprak in veredeling en afzetmarkten van Brassica.
Lees hier het interview terug.

Inspiratie en beleving met Brassica’s van Evanthia

Evanthia denkt mee, ook verder de keten in. Bloemisten en arrangeurs vragen inmiddels actief naar Brassica Empire. Tijd voor wat ‘out-of-the-box’ inspiratie en een diepere kennismaking op rasniveau.
Laat je verrassen door een oogverblindend assortiment van verschillende kleuren en vormen. Met platte, golvende, gefranjerde of gekartelde bladeren trekken deze coole kooltjes direct de aandacht en geven ze karakter en structuur aan boeketten en arrangementen. De aardse kleurencombinaties - van wit, ivoor, boerengroen, vintage roze, rood/paars, grijs en zelfs zwart - sluiten naadloos aan op de laatste trends.

Evanthia bouwt doelgericht aan een stevig, internationaal partnerschap met telers, retailers en bloemisten, om samen te blijven leren en ontwikkelen én om uitstekende marktposities te creëren voor alle betrokken partijen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden met Brassica Empire, de resultaten uit de bloeiproeven, of samenwerking met Evanthia? Neem dan contact op met ons team.

Contactgegevens 
(van links naar rechts)
Leo Boers +31(0)6 124 60 597    l.boers@evanthia.nl
Jos Lommerse +31(0)6 512 46 478    sales@evanthia.nl
Alex Krouwer +31(0)174 715105   a.krouwer@evanthia.nl

« terug