Nu online teaser Helianthus Sunsation ®

Let’s create Sunsation in our life…

Award Winner AGM UK RHS (Royal Horticultural Society)! Lees meer>

Royal FloraHolland Trade Fair 2017

What’s new, what’s green, what’s connecting?

De Trade Fair 2017 is geweest en we blikken even terug. Met meer dan 650 stands is de Trade Fair de grootste internationale handelsbeurs voor de sierteeltsector. We hebben een recordaantal aan bezoekers mogen ontvangen. 

Lees meer >

 


Brassica Empire springt in het oog op de Proflora Colombia

Publicatie datum: 10/27/2017 Auteur: Elita Vellekoop Copyright: www.floraldaily.com

Nico Grootendorst, veredelaar Evanthia: Brassica's in Bogota: "Geweldig gebied voor heldere kleuren"

Brassica, Brassica en meer Brassica. Op de Colombiaanse boerderij Netalya worden meer dan 500.000 snijbloemen Brassica op een hoogte van 2.950 meter boven zeeniveau in Bogota geteeld. "Vanwege de koude nachten zijn de omstandigheden in dit gebied geweldig om deze brassica's hun mooie kleur te geven", zegt Nico Grootendorst van het Nederlandse veredelingsbedrijf Evanthia.

Lees meer >

Nieuwe generatie sierkool - Brassica Empire

Een verrassend boeketrecept voor het komend najaar?

De nieuwe generatie snij Brassica is met haar bijzondere verschijningsvormen en robuuste “bloem”bladeren zeer geschikt om de komende maanden de woonkamer of wintertuin mee op te fleuren. Lees hier het hele artikel

 

Bloemisterij I Evanthia lift mee op populariteit groene planten

Vakblad voor de Bloemisterij : Publicatie wk 39

Kassen in eigen beheer leiden tot andere bedrijfsbeslissingen

Met de aankoop van 2,5 ha kas neemt vermeerderaar en veredelaar Evanthia het heft meer in eigen handen.  

Lees hier het hele artikel >

Wij zijn klaar voor een 2de bloeiproef met een zonnig tintje!

In week 36 en 37 organiseren wij weer verrassende bloeiproefdagen met een mix van commerciële soorten en experimentals. Heeft u interesse de broeiproef te bezoeken? Neem dan contact op met ons salesteam T 0174 715000 of stuur een mail naar sales@evanthia.nl.  

Verrassende bloeiproef

Create more..., deze slogan is ons dagelijks motto. De veredeling van onze rassen staat in het teken van toegevoegde waarde creëren. Voor de kweker, voor de handel, voor de bloemist en voor de consument.

Op een schitterende kustlocatie aan de rand van het Westland staat een selectie van de mooiste en beste soorten helianthus. Een verrassende bloeiproef met een mix van commerciële soorten en experimentals. Lees hier verder over de verrassende bloeiproef!

Zonnebloemrally zet zonnebloem in het zonnetje

De zonnebloem is met de Zonnebloemrally goed in het zonnetje gezet bij de pers. Op 4 juli reden acht Deux-chevauxs een fotogenieke route vanaf het Rijk van de Keizer in Amsterdam naar zonnebloemkweker Timo Steenwijk Abbenes in de Haarlemmermeer. Speciaal voor deze gelegenheid zijn door Evanthia zonnebloemzaden beschikbaar gesteld. Dit heeft mede geresulteerd in een prachtig veld zonnebloemen waar de afsluiting van de rally plaatsvond. Lees hier meer over de zonnebloemrally en bekijk de aftermovie en het fotoalbum.

 

Introductie Celosia Cristi Purple

Celosia Cristi Purple

Kwekerij Anton van der Hout

Nieuw assortiment centraal tijdens Tropisch open huis!

Producent van tropische planten is trots op snelle groei
EVANTHIA: NIEUW ASSORTIMENT CENTRAAL TIJDENS TROPISCH OPEN HUIS

 De Evanthia-vestiging Tropical Plants and Cuttings houdt van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni open huis aan de Oranjesluisweg 32 in ’s Gravenzande. Hier is sinds een jaar het productieadres van tropische planten gevestigd. ‘We hebben in die korte periode een behoorlijke groei gerealiseerd’, zegt Pieter Lock, Manager Tropical Plants and Cuttings. ‘Daar zijn we trots op en we willen die trots graag met onze relaties en andere belangstellenden delen’.

Pagina nummers