Zonnebloemrally zet zonnebloem in het zonnetje

De zonnebloem is met de Zonnebloemrally goed in het zonnetje gezet bij de pers. Op 4 juli reden acht Deux-chevauxs een fotogenieke route vanaf het Rijk van de Keizer in Amsterdam naar zonnebloemkweker Timo Steenwijk Abbenes in de Haarlemmermeer. Speciaal voor deze gelegenheid zijn door Evanthia zonnebloemzaden beschikbaar gesteld. Dit heeft mede geresulteerd in een prachtig veld zonnebloemen waar de afsluiting van de rally plaatsvond. Lees hier meer over de zonnebloemrally en bekijk de aftermovie en het fotoalbum.

 

Introductie Celosia Cristi Purple

Celosia Cristi Purple

Kwekerij Anton van der Hout

Nieuw assortiment centraal tijdens Tropisch open huis!

Producent van tropische planten is trots op snelle groei
EVANTHIA: NIEUW ASSORTIMENT CENTRAAL TIJDENS TROPISCH OPEN HUIS

 De Evanthia-vestiging Tropical Plants and Cuttings houdt van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni open huis aan de Oranjesluisweg 32 in ’s Gravenzande. Hier is sinds een jaar het productieadres van tropische planten gevestigd. ‘We hebben in die korte periode een behoorlijke groei gerealiseerd’, zegt Pieter Lock, Manager Tropical Plants and Cuttings. ‘Daar zijn we trots op en we willen die trots graag met onze relaties en andere belangstellenden delen’.

Sunsation timmert aan de weg met "Create your own Sunshine”

De potzonnebloem Sunsation Sunflower van de veredelaar Evanthia Seeds & Plants is wereldwijd populairder dan ooit. Deze potzonnebloem, die onlangs bekroond werd met de “Award of Garden Merit” door de Royal Horticultural Society, bloeit van eind maart tot september. Een compacte, stevige plant is beschikbaar in drie varianten: de Yellow, Lemon en Flame. Lees hier meer over de nieuwe "Create your own Sunshine" campagne.

Feiko Sonneveld en zijn liefde voor de Celosia Act

In de Keukenhof staan dit voorjaar meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Naast de ruim 32ha aan bloemen kan men genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Evanthia sprak met kweker Feiko Sonneveld over de bloemenshows, waarin deze week de Celosia Cristata Act serie centraal staat. De Celosia Cristata Act is een prachtige bloem waar Feiko alles van weet en met c.a. 2 hectare is hij één van de grootste Celosia kwekers van Nederland. Lees hier wat de Celosia Act zo speciaal voor Feiko maakt.

Create your own sunshine!

Let's create sunsation in the world! Zie onze pronkstukken op de FlowerTrials® 2017. Where plants meet people.

California Spring Trials 2017

In april 2017 heeft Evanthia deelgenomen aan de Spring Trials in Californie bij GroLink en haar visitekaartje afgegeven. Veel belangstelling voor onze Highlight Helianthus Sunsation.

 Op de foto onze vertegenwoordiger Luit Mazereeuw.

FlowerTrials®2017, 13 t/m 16 juni - where plants meet people

WHERE PLANTS MEET PEOPLE

Van 13 tot en met 16 juni 2017 heeft de FlowerTrials® plaats gevonden.. De FlowerTrials® is het ultieme evenement voor pot- en perkplanten.

Tijdens de FlowerTrials® laten deelnemende bedrijven niet alleen de nieuwste doorbraken in veredeling zien, maar ook de allerlaatste trends.

De FlowerTrials 2017 is geweest en we blikken terug op een succesvolle week. De kenners weten dat stichting FlowerTrials dit jaarlijks organiseert om veredelaars het podium te bieden voor hun producten. De nieuwste doorbraken in veredeling waren te zien en de allerlaatste trends.

Dit jaar vonden de FlowerTrials® plaats op de locatie van Takii in de Kwakel.

 

IPM Essen 2017 - Eindverslag: 'De IPM Essen is de mooiste beurs ter wereld'

IPM Essen is wereld's grootste vakbeurs voor de tuinbouwsector, dé ontmoetingsplaats voor de agrarische sector. De introductie van nieuwe, veelbelovende rassen gecombineerd met succesverhalen en innovaties geven de bezoekers een goed beeld van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Lees hier het eindverslag van een zeer geslaagde beurs!


 

Heeft u ons al gezien in Westland in Business?

Westland in Business is het zakelijke magazine, gericht op het bedrijfsleven van het Westland. In de editie van 2016 leest u hier het interview met Nico Grootendorst over 'Nieuwe zomerbloemen uit het lab'.

 

Pagina nummers