Bloemetje van de maand mei: Celosia Cristata

Speciaal in het bloemetje van de maand is de nieuwe Act Ziva. Deze lichtroze variëteit met gele rim kenmerkt zichzelf door een stevige steel, harde bloem en een typische Act kam. De eerste proefleveringen zijn al gedaan.

Plantje van de maand April: Nolina recurvata

 

Deze maand is het plantje van de maand de Nolina recurvata. Deze kamerplant is karakteristiek vanwege z’n prachtige knol en zijn jaarrond leverbaar bij VDE Plant uit Woubrugge.

 

 

 

Vacature: Medewerker m/v Verkoop Binnendienst (full time)

Evanthia is een bloeiend bedrijf, niet alleen omdat bloemen een groot deel van ons assortiment uitmaken maar ook omdat we een gezonde ontwikkeling doormaken. Als zelfstandig veredelaar, vermeerderaar en zaadhandelaar hebben we een scherpe focus op de markt. Die vertalen we in een marktgericht assortiment, gericht op telers in Nederland maar ook wereldwijd.

Voor onze verkoopafdeling zijn wij per direct op zoek naar een:

Medewerker m/v Verkoop Binnendienst (full time)

In deze functie ben je de spil tussen het eerste contact met de klant  tot aflevering van ons product.

Bloemetje van de maand Februari: Lisianthus Odina Misty Blue

Bloemetje van de maand Februari 2016: Lisianthus Odina Misty Blue

Odina Misty Blue is afgelopen maand met succes geïntroduceerd door Lisianthus kwekerij Miracle Flowers.

Dit nieuwe soort kenmerkt zich door een goede plantopbouw en een bijzondere kleur Misty Blue: de bloemen kleuren van blauw terug naar wit, zonder kwaliteit te verliezen.

In één tak vind je zowel de blauwe kleur als de Misty kleur (de wit schakering),  een prachtig gezicht!!

 

Creating more... With Evanthia!

Evanthia is sinds 2013 een sterk merk met een duidelijke focus op de veredeling, vermeerdering en de zaadproductie van siergewassen voor telers van snijbloemen, pot- en perkplanten en tropische planten. We willen u graag laten kennismaken met onze nieuwste assortiment. Dit assortiment is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen onze specialisten in de productie van zaaizaad, veredeling en vermeerdering. Wij zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe rassen in ons assortiment van zaden en jonge planten. Lees hier meer over het totale assortiment van Evanthia.

We proudly present...

Een groot gedeelte van ons assortiment is afkomstig van onze eigen veredelingsactiviteiten. Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe rassen, soorten en kleuren die aansluiten bij de eisen van deze tijd. Of dit nu gaat om zomerbloemen of pot- en perkplanten, 2016 wordt een jaar waarin allerlei ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Wij zullen diverse nieuwe Brassica variëteiten introduceren, maar wij werken ook hard aan een nieuwe serie violieren die wij graag zo snel mogelijk aan u presenteren. Lees hier meer over alle nieuwe variëteiten die Evanthia in 2016 op de markt gaat brengen.

And the winner is Evanthia!

Onze Sunsation® Yellow en Sunsation® Lemon zijn beide in de prijzen gevallen! Onze zonnebloemen werden genomineerd door de RHS in het Verenigd Koninkrijk voor een AGM-Award. Uit de 130 variëteiten werden twaalf winnaars gekozen. Onze Sunsation® Yellow en Sunsation® Lemon zijn twee van de twaalf winnaars en daar zijn we trots op! Deze awards bevestigen wat we eigenlijk al veel langer wisten: de producten van Evanthia zijn van een uitzonderlijke kwaliteit! Populair onder telers én consumenten. Lees hier waarom onze zonnebloemen in de prijzen zijn gevallen.

Optimale zaden met een razendsnelle kiemsnelheid

Een belangrijk onderdeel van onze afdeling Zaadtechnologie is de zaadschoning. Zaden met een grote diversiteit aan verontreinigingen kunnen wij hier schonen en gradueren. Naast het standaard schoningswerk voeren we ook regelmatig onderzoek uit naar de mogelijkheden om partijen te upgraden. Hierbij proberen we zaden met een mindere kiem af te scheiden. Het is verbazingwekkend hoe onze medewerkers keer op keer mogelijkheden zien om zaden van vorm, gewicht, grootte of structuur te scheiden. Door de diversiteit van onze machines zijn er weinig partijen die we niet aankunnen. Lees hier meer over zaadschoning en onze onderscheidende pillen.

Zien wij u nog op de IPM in Essen?

Ook dit jaar is Evanthia weer aanwezig op de IPM in Essen. In onze stand tonen wij u graag een selectie van ons sierteeltassortiment en een aantal nieuwe variëteiten. Daarnaast is er speciale aandacht voor de AGM Award winners Sunsation® Yellow en Sunsation® Lemon. Lees hier waar u ons kunt vinden op de beurs.

Even voorstellen... Ko Oud

Begonnen als parttimer en inmiddels werkzaam als fulltimer. Ko is zeer vakkundig, maar houd van een grapje op z'n tijd. Hij is sinds kort werkzaam op onze locatie in Enkhuizen. Lees hier meer over deze nieuwe collega.

Pagina nummers