We proudly present...

Een groot gedeelte van ons assortiment is afkomstig van onze eigen veredelingsactiviteiten. Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe rassen, soorten en kleuren die aansluiten bij de eisen van deze tijd. Of dit nu gaat om zomerbloemen of pot- en perkplanten, 2016 wordt een jaar waarin allerlei ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Wij zullen diverse nieuwe Brassica variëteiten introduceren, maar wij werken ook hard aan een nieuwe serie violieren die wij graag zo snel mogelijk aan u presenteren. Lees hier meer over alle nieuwe variëteiten die Evanthia in 2016 op de markt gaat brengen.

And the winner is Evanthia!

Onze Sunsation® Yellow en Sunsation® Lemon zijn beide in de prijzen gevallen! Onze zonnebloemen werden genomineerd door de RHS in het Verenigd Koninkrijk voor een AGM-Award. Uit de 130 variëteiten werden twaalf winnaars gekozen. Onze Sunsation® Yellow en Sunsation® Lemon zijn twee van de twaalf winnaars en daar zijn we trots op! Deze awards bevestigen wat we eigenlijk al veel langer wisten: de producten van Evanthia zijn van een uitzonderlijke kwaliteit! Populair onder telers én consumenten. Lees hier waarom onze zonnebloemen in de prijzen zijn gevallen.

Optimale zaden met een razendsnelle kiemsnelheid

Een belangrijk onderdeel van onze afdeling Zaadtechnologie is de zaadschoning. Zaden met een grote diversiteit aan verontreinigingen kunnen wij hier schonen en gradueren. Naast het standaard schoningswerk voeren we ook regelmatig onderzoek uit naar de mogelijkheden om partijen te upgraden. Hierbij proberen we zaden met een mindere kiem af te scheiden. Het is verbazingwekkend hoe onze medewerkers keer op keer mogelijkheden zien om zaden van vorm, gewicht, grootte of structuur te scheiden. Door de diversiteit van onze machines zijn er weinig partijen die we niet aankunnen. Lees hier meer over zaadschoning en onze onderscheidende pillen.

Zien wij u nog op de IPM in Essen?

Ook dit jaar is Evanthia weer aanwezig op de IPM in Essen. In onze stand tonen wij u graag een selectie van ons sierteeltassortiment en een aantal nieuwe variëteiten. Daarnaast is er speciale aandacht voor de AGM Award winners Sunsation® Yellow en Sunsation® Lemon. Lees hier waar u ons kunt vinden op de beurs.

Even voorstellen... Ko Oud

Begonnen als parttimer en inmiddels werkzaam als fulltimer. Ko is zeer vakkundig, maar houd van een grapje op z'n tijd. Hij is sinds kort werkzaam op onze locatie in Enkhuizen. Lees hier meer over deze nieuwe collega.

Even voorstellen... Dorien Bouwmeester

Net afgestudeerd en een geboren en getogen Rotterdamse. Dorien is een creatieve meid en een echte doorzetter. Sinds 1 oktober is zij de nieuwe aanwinst van Evanthia. Lees hier wat Dorien precies allemaal gaat doen binnen ons bedrijf.

Pagina nummers