Over Evanthia

Evanthia, creating more....

Kennis, passie en inspiratie voor de start van uw teelt!

Jaren ervaring in veredeling en vermeerdering

De historie van Evanthia begint in 1993, als Nico Grootendorst zijn eigen bedrijf opzet: Combifleur. Onder die naam legt het bedrijf zich toe op de verkoop van zaden en jonge planten. Snijbloemen uit zaad zijn de specialisatie van Combifleur, een terrein waarop Nico jarenlange ervaring heeft. Amper drie jaar later, in 1996, voegt Combifleur een veredelingstak aan de zaadhandel toe.

Een bedrijf dat zijn verantwoordelijkheid neemt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet iets wat we bij Evanthia doen sinds MVO 'erbij hoort'. Integendeel. We vinden het niet meer dan normaal om ons te houden aan de geschreven en vooral ongeschreven normen in het zaken doen. Daar maken we ons op verschillende fronten sterk voor. Een voorbeeld: als bedrijf dat zelf veredelt, kunnen we door onze veredelingsactiviteiten de druk van ziekten en plagen in gewassen verlagen. Dat leidt tot een daling in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Werken bij een boeiend en bloeiend bedrijf?

Evanthia is een bloeiend bedrijf: niet alleen omdat bloemen een groot deel van ons assortiment uitmaken, maar ook doordat we een gezonde ontwikkeling doormaken. Als zelfstandige veredelaar, vermeerderaar en zaadhandelaar hebben we een scherpe focus op de markt. Die vertalen we in een marktgericht assortiment, gericht op telers in Nederland en andere West-Europese landen. Door onze groei zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Medewerkers die passen in de filosofie van ons bedrijf: voor onze klanten zijn we een betrouwbare leverancier, die flexibel inspeelt op uiteenlopende wensen en perfectie voorop stelt.