OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Jaarrond Leeuwenbekken

14 november 2023 -
Jaarrond Leeuwenbekken

Elegant, stijlvol en tijdloos… Leeuwenbek, Antirrhinum majus F1, is een schitterende bloem, geschikt voor iedere gelegenheid en ieder seizoen. Het brede spectrum leent zich er uitstekend voor om eindeloos te variëren en te spelen met kleuren. Van kas tot vaas een geliefd en dankbaar product. Evanthia werkt met alle schakels in de keten aan hecht partnerschap om samen met kwekers, handelaren en retailers succesvol te zijn in jaarrond Antirrhinum.

 

Wat kun je verwachten als je Leeuwenbekken van Evanthia teelt:

 

  • de beste genetica voor een jaarrond programma met Antirrhinum
  • een betrouwbare partner van hoogwaardig startmateriaal
  • inzicht in onze uitgebreide Antirrhinum bloeiproeven
  • persoonlijk assortimentsadvies en teeltbegeleiding

Een sterk jaarrond programma

Daglengte, lichtintensiteit en temperatuur beïnvloeden de groei en bloei van Antirrhinum. Ieder seizoen en iedere teeltlocatie vraagt om maatwerk. Het brede assortiment van Evanthia biedt oplossingen en flexibiliteit in iedere situatie. Onze krachtige Antirrhinum series zijn in te delen in 4 groepen. Iedere groep heeft de juiste eigenschappen om topkwaliteit en een hoog productieniveau te bieden in een specifieke periode van het jaar.

Let op: We hebben onlangs onze Antirrhinum collectie  up-to-date gebracht en opnieuw ingedeeld om de groepen duidelijker af te bakenen, zodat het voor telers nog makkelijker wordt om het hele jaar door Antirrhinum van hoge kwaliteit planmatig te produceren.

  • Antirrhinum Antibes I: Ideaal voor energiezuinige teelt in koele periodes met lage lichtintensiteit. Kan in de nazomer en in de winter in de kas worden geplant. Uitbundige bloei en bloemstelen van topkwaliteit van medio herfst tot medio lente. Een breed kleurenpalet en een hoge mate van uniformiteit in plantopbouw en bloeitijd.
  • Antirrhinum Avignon II: Ontwikkeld om te presteren onder gemiddelde lichtintensiteit en koele tot gematigde temperaturen. Een typische groep II serie voor de minder extreme seizoenen. Plant tegen het einde van de zomer en gedurende de winterperiode tot in het vroege voorjaar voor een hoge productie en bloemstelen van topkwaliteit in de herfst en het voorjaar. Kan zowel in de kas als buiten worden geteeld.
  • Antirrhinum Cannes II-III: Presteert op topniveau wanneer temperaturen en lichtintensiteit stijgen en hun hoogtepunt bereiken. Door deze serie tegen het einde van de winter in de zomer te planten, is er al topkwaliteit te oogsten halverwege de lente en dit houdt aan tot halverwege de zomer.
  • Antirrhinum Orleans III-IV: Heeft een korte teeltperiode; ongeveer 8 tot 12 weken vanaf planten. Plant vanaf het vroege voorjaar tot het begin van de zomer, voor rijke bloei en bloemstelen van topkwaliteit vanaf het einde van de lente tot laat in de zomer.
  • Antirrhinum Toulon IV: De beste keuze voor teelt onder hogere temperaturen en hoge lichtintensiteit. Plant vanaf het vroege voorjaar tot het begin van de zomer, voor topkwaliteit de hele zomer lang tot het begin van de herfst.

 

Laat ons team je helpen om je programma af te stemmen op je regionale klimaatomstandigheden.

Jaarrond planning Antirrhinum voor Noord Europese klimaatomstandigheden
Jaarrond planning Antirrhinum voor Noord Europese klimaatomstandigheden

Uitgebreide Antirrhinum bloeiproeven

Als specialist in Antirrhinum, hecht Evanthia veel waarde aan uitvoerige bloeiproeven en kennisdeling met onze gewaardeerde partners in de keten. Om rassen te vergelijken, nieuwe variëteiten te testen en iedereen de kans te geven om de nieuwste resultaten van onze veredeling te ontdekken, organiseert Evanthia ieder jaar weer uitgebreide Antirrhinum trials. Vanaf het voorjaar komt ons Antirrhinum assortiment in bloei. Houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van nieuws over onze bloeiproeven.

Uitgebreide Antirrhinum bloeiproeven

Een goed begin

Bij Evanthia kun je terecht voor hoogwaardig startmateriaal, dat onder uitstekende condities in met name Nederland geproduceerd wordt. Wij verzorgen daarnaast zelf de zaadoptimalisatie. De Antirrhinum zaden worden standaard of op aanvraag gepilleerd aangeboden. Ons team zorgt dat de voorraden op peil zijn en dat de zaden jaarrond snel geleverd worden. Wil je eens een proefpartij bestellen? Ook dat is geen probleem. Vraag ernaar bij onze binnendienst. Wij zijn je graag van dienst. Ook dàt is de kracht van Evanthia.

Een goed begin

Persoonlijk advies en teeltbegeleiding

Korte lijnen en persoonlijk contact, daar staat de dienstverlening bij Evanthia voor. Of het nu gaat om assortimentsadvies, commerciële vraagstukken, speciale verzoeken of intensieve teeltbegeleiding, bij ons heeft service een gezicht. Wil je meer weten over de mogelijkheden met Antirrhinum, de resultaten uit de bloeiproeven, of samenwerking met Evanthia? Neem contact op met ons team.