OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
ColleganieuwsNieuws

Kiezen voor het beste in jaarrond Leeuwenbekken

www.floranews.com
24 november 2023 - 's-Gravenzande, NL
Leandra de Boef
Kiezen voor het beste in jaarrond Leeuwenbekken

Vorige week bracht veredelaar Evanthia naar buiten dat het het assortiment Leeuwenbekken/ Antirrhinum gestroomlijnd heeft. Dit om de verschillende groepen duidelijker af te bakenen en het assortiment overzichtelijker te maken. Een logische beslissing, die achter de schermen best wat voeten in de aarde heeft gehad moet hebben. We spraken er over met Peter van Noort, productmanager van Evanthia.

Crème de la crème

“Het assortiment Antirrhinum was al breed, voornamelijk in de groepen 1 en 2. Met de overname van de genetica van Enviro werd het assortiment in de groepen 3 en 4 uitstekend aangevuld”, vertelt van Noort. “Zo goed zelfs, dat er keuze was in bepaalde kleuren in de groepen.” Hij legt uit dat het samenvoegen van de genetica tot 1 serie per groep niet alleen overzicht bracht, maar voornamelijk de kans om series te creëren met de allerbeste genetica per kleur. “De crème de la crème, zeg maar.”

De keuze voor welk genetica per kleur sprak volgens van Noort eigenlijk voor zich. Kleur voor kleur en groep voor groep hebben de specialisten van Evanthia een vergelijking gemaakt en gekozen voor het beste, ongeacht de afkomst. Denk daarbij aan eigenschappen zoals aar opbouw, bloemkleur, tak stevigheid en uniformiteit.

 

 

Crème de la crème

Uitgebreide trialling

“Hier is uitgebreide trialling aan voorafgegaan, waarbij zowel de jonge plantenkwekers als telers ook betrokken zijn geweest”, vertelt van Noort. “Uiteraard zijn eigenschappen als zaadkwaliteit en kiemkracht ook beoordeeld.”

De proeven vonden zowel in de kas als in het veld plaats, om er zeker van te zijn dat het assortiment geschikt is voor verschillende teeltomstandigheden. Een belangrijk aspect, aangezien de veredelaar Antirrhinum wereldwijd levert.

Keuze eenvoudiger

Uiteindelijk heeft Evanthia de belangrijke keuzes gemaakt om te zorgen dat de keuze voor de teler veel eenvoudiger is. “Van groep 1 t/m 4 kan de teler rekenen op het allerbeste Antirrhinum assortiment met het breedste scala aan kleuren”, aldus van Noort.

Ontwikkelingen

Het nieuwe en verbeterde assortiment betekent overigens niet dat het werk nu gedaan is voor de Evanthia veredelaars. “Achter de schermen wordt continue gewerkt aan verbeteringen en nieuwe kleuren. Ook is er aandacht voor genetica die nog beter aanslaat bij bepaalde seizoen omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een echte winter serie.”

 

 

Bron: www.Floranews.com