OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Matthiola bloeiproef van Evanthia toont baanbrekende resultaten

Persbericht
1 mei 2022 - Monster, NL

Een zee van zachte tinten, mooie pastels, intense kleuren en de zoete geur die alleen Matthiola kan bieden. De Matthiola Trials van Evanthia staan in bloei. In de kas van G. van den Beukel in het Westland presenteert Evanthia het complete assortiment Matthiola incana. Alle commerciële variëteiten naast elkaar, verrassende experimentals en een zeer interessante ontwikkeling voor iedereen die werkt met Matthiola.

Peter van Noort (Manager Genetics), Leo Boers en George van Klink (beiden Teeltadviseur) van Evanthia begeleiden de genodigden door de uitgebreide bloeiproef. Eén van de hoogtepunten: de relatief nieuwe serie Matthiola Milla. Vanaf het vroege voorjaar tot diep in de zomer produceert Milla gemakkelijk voldoende steellengte in vergelijking met andere rassen in de markt. Milla heeft een zeer uniform gewas, sterke stelen en een uitstekende bloemkwaliteit. Deze serie is uitgebreid met speciale kleuren zoals Salmon, Aubergine en Light Pink.

 

Veredeling biedt oplossing

 

Zeer interessant binnen de Matthiola bloeiproef van Evanthia is een nieuwe ontwikkeling die de oplossing zou kunnen zijn voor een uitdaging waar veredelaars, jonge plantenkwekers en telers van Matthiola voor staan. De selectie van dubbelbloemige planten in het zaailingstadium is één van de belangrijkste doelstellingen van het Matthiola veredelingsprogramma. Evanthia is erin geslaagd een robuuste serie Matthiola’s te ontwikkelen met houtachtige stelen die na een koudebehandeling gemakkelijk te selecteren is op dubbele bloemen, resulterend in een uitstekende serie met 100% dubbele bloemen.

 

Peter van Noort (Manager Genetics): “Met deze nieuwe serie combineren we echt het beste van twee werelden: de robuuste stelen en lange houdbaarheid van de Japanse Matthiola en de selecteerbaarheid van de Europese Matthiola.” Deze veelbelovende nieuwe serie van Evanthia is nu volop in productie. Volgend seizoen start het veredelingsbedrijf met pre-commerciële proeven in nauwe samenwerking met jonge plantenkwekers en snijbloemenkwekers.

Matthiola Milla serie

Contact