OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

"Bedankt voor de Westlandse bloemen"

25 maart 2024 - 's-Gravenzande, FlowerXL
Bron: WOS.nl
"Bedankt voor de Westlandse bloemen"

Op Eerste Paasdag wordt het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad weer versierd met Nederlandse bloemen voor de Paasmis. En natuurlijk zijn daar ook bloemen uit Westland bij, namelijk Matthiola’s van FlowerXL uit ‘s-Gravenzande. Maandagochtend zijn de Matthiola’s voor de paus geplukt en gereed gemaakt voor transport naar Rome. “We zetten ze na het plukken direct op water en op voeding in een emmer”, vertelt Leo Boers, teeltadviseur bij veredelaar Evanthia. “De bloemen worden per vrachtwagen naar het Vaticaan getransporteerd, in een koele vrachtwagen die is geconditioneerd. Alles om de bloemen zo mooi mogelijk op locatie te krijgen.”

Zegenen

Voordat de reis naar Rome kon beginnen, maakte de vrachtwagen met bloemen op dinsdagochtend eerst een stop in de Keukenhof. Daar zijn de bloemen gezegend door bisschop Van den Hende.

 

“Dat doen wij omdat dit het vertrekpunt is van de reis naar Rome”, vertelt de bisschop. “De bloemen zijn goed verzorgd en vakkundig ingepakt. Dat vakmanschap verdient evenveel aandacht als het doel waar het voor bestemd is, en dat willen wij met het zegenen bereiken. Daarnaast kunnen wij de Nederlandse bloemenpracht op het Sint-Pietersplein mogelijk maken omdat mensen samenwerken. Zoiets kan nooit alleen op eigen kracht, maar ook met de kracht van God; God, die groeikracht geeft. Die mensen talent geeft.”

Westlandse Matthiola's voor de Paus

Matthiola's

Het is de eerste keer dat Flower XL en Evanthia ervoor kiezen om de Matthiola in Rome neer te zetten. “De Matthiola is echt een evenementbloem die daar perfect past met zijn prachtige kleuren en lange steel.”

 

De reden dat Nederland jaarlijks bloemen schenkt aan de paus is volgens Boers simpel: “het is natuurlijk een uithangbord voor Nederland. Nederland is bij uitstek een land dat veel in bloemen doet. En de Paasmis wordt wereldwijd door miljoenen mensen bekeken. Dus dan is het heel erg leuk dat wij daar onderdeel van uitmaken.”