OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Dit wil je niet missen! Evanthia's FlowerTrials®

Sneak preview van onze show highlights
22 mei 2023 - Tijdens FlowerTrials: Kwekerij Bloem en Tuin Oude Campsweg 4 2678 KN, De Lier (NL)
Dit wil je niet missen! Evanthia's FlowerTrials<sup>®</sup>

De voorbereidingen voor FlowerTrials® 2023 zijn in volle gang. Evanthia zorgt weer voor een bonte show, op een nieuwe locatie samen met Selecta One. Van 13 tot en met 16 juni vind je ons bij Kwekerij Bloem en Tuin, Oude Campsweg 4, 2678 KN De Lier, NL.

 

Kijk je alvast met ons mee naar een aantal show highlights?!

 

 

Show Highlights Pot- & perkplanten

Evanthia is met een eigen team van veredelaars al geruime tijd actief in de veredeling en selectie van Pot- en Perkplanten. Tijdens FlowerTrials® vertellen we je graag over de nieuwste ontwikkelingen en onze doelen op het gebied van duurzaamheid. Je vindt deze focus niet alleen terug in onze producten, maar ook in de samenwerkingen die we aangaan binnen de keten.

 

• Ontdek de kracht van Helianthus Sunsation® Compact, de nieuwste generatie potzonnebloemen die dankzij hun sterke genetische compactheid stress-vrij geteeld kunnen worden: zonder remstoffen (zowel in de productie van jonge planten als in de afkweekfase), zonder hoge EC en zonder droge cycli. Sunsation® is dé rijkbloeiende potplantenserie voor huis en tuin, die bloeit van het voorjaar tot het vroege najaar. Door Sunsation® variëteiten te toppen, krijg je een goed vertakkende plantopbouw en meerdere grote bloemen die gelijktijdig bloeien, voor nog meer uitbundige zonneschijn. Sunsation® Compact is beschikbaar voor pre-commerciële proeven in Yellow en Lemon.

 

• Ook in de veredeling van onze Lavandula Cleo-Patio® is genetische compactheid een belangrijke focus geweest. Deze rijkbloeiende Lavendel biedt vele voordelen voor kwekers, handel en consumenten. Het is een sterke vaste plant met een krachtige compacte en uniforme groeiwijze en robuust, grijsgroen blad. Met talloze helderblauwe bloemen en een heerlijke geur siert Cleo-Patio de tuin. Deze lavendel is goed te gebruiken in borders of als haagjes, maar ook in potten op het terras of balkon. Met behoud van de compacte vorm laat Cleo-Patio® een uitzonderlijk lange bloeiperiode zien, dankzij de vele bloeiende zijtakken.

 

• Bekijk daarnaast ook onze Platycodon Corsa serie, met opvallend grote bloemen in diepblauw, wit en roze. Echte blikvangers die een zomerlang stralen op het terras of in de volle grond. De uniforme Platycodon Corsa variëteiten hebben een goede vertakking en vormen massa’s ballonvormige knoppen die openklappen als stervormige bloemen.

Tropische verrassingen

We verrassen je graag met een uitgebreide selectie kamerplanten en tuintoppers uit ons tropisch assortiment, waaronder:

 

Koel te telen producten, waaronder een brede Cordyline collectie, Eucalyptus en Bananenplanten (Musa, Musella, Ensete)

• Onze eigen nieuwe aanwinst: Hypoestes Coloratus™

Hitte- en droogte tolerante planten, zoals onder meer Yucca, Adenium, Aloe, Beaucarnea en Pachypodium

• Unieke items als Ravenala madagascariensis en andere zeldzame zaadproducten

• Tal van prachtige bladplanten uit de Araceae familie: Alocasia, Philodendron, Monstera en Syngonium

En er is meer! ....Snijbloemenintroducties!

Wij laten tijdens FlowerTrials® namelijk niet alleen onze Pot- en Perkplanten en Tropische verrassingen zien. Ook onze Snijbloemen zullen niet ontbreken! In week 24 kun je in onze presentatie in De Lier onder meer noviteiten in Tanacetum verwachten, zoals Tanacetum Cameron en Camilla. We laten je de veelzijdigheid van Celosia zien en vertellen je graag meer over de lancering van het promotieplatform Crazy about Celosia. Ook presenteren we een weelderige selectie zomerbloeiers, die zo goed passen in de huidige trends van natuurlijke veldboeketten en verleidelijk zachte zomerse tinten.

Registratie en contact

Voor een snelle entree registreer je je vooraf op de FlowerTrials website. We raden je aan om ook rechtstreeks een afspraak in te plannen met één van onze teamleden, om er zeker van te zijn dat we elkaar niet mislopen en er voldoende tijd is voor een goed gesprek.