OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Persbericht: Evanthia stroomlijnt Antirrhinum assortiment

Jaarrond Leeuwenbekken nu nog overzichtelijker
14 november 2023 - 's-Gravenzande
Persbericht: Evanthia stroomlijnt Antirrhinum assortiment

Leeuwenbekken (Antirrhinum majus F1) is al enkele decennia een belangrijk gewas voor het Westlandse veredelingsbedrijf Evanthia, zelfs al in de tijd van Combifleur/Combinations waaruit Evanthia is ontstaan. In de loop der jaren ontwikkelde het team van veredelaars 3 belangrijke series Leeuwenbekken: Animation I, Costa I-II en Costa Summer III series. Met de overname van de Enviro genetica in 2020, werd Evanthia’s Antirrhinum assortiment aanzienlijk uitgebreid, met een compleet assortiment van 4 series in de groepen I tot IV, met een solide aanbod in de groepen III-IV dat het belangrijkste segment in de markt vormt. Nu heeft Evanthia haar gehele Antirrhinum collectie up-to-date gebracht en opnieuw ingedeeld om de groepen duidelijker af te bakenen, zodat het voor telers nog makkelijker wordt om het hele jaar door Antirrhinum van hoge kwaliteit planmatig te produceren.

Samensmelting en optimalisatie van de Leeuwenbekken-series
Tot nu toe vormden de oorspronkelijke 3 Evanthia series en 4 Enviro series het assortiment. Peter van Noort, Product Manager bij Evanthia, legt uit: “In eerste instantie hebben we ervoor gekozen om de reputatie van het gehele gecombineerde assortiment te benutten door alle series in de markt te houden. Dit gaf de mogelijkheid om de individuele sterke punten van alle genetica te observeren en te vergelijken. Daarnaast ging het onderzoek en de ontwikkeling van de veredelingsdoelstellingen op de achtergrond gewoon door. Nu vinden we het tijd om de series te consolideren en de allerbeste genetica op de markt te brengen in een overzichtelijk assortiment van topkwaliteit. Dit betekent dat we vanaf heden één serie per segment aanbieden met de beste kleuren en variëteiten.”

 

Vervolgstappen voor jaarrond productie van Leeuwenbekken
Om de merkherkenning te optimaliseren, heeft Evanthia ervoor gekozen om de namen van de voormalige Enviro-serie te behouden en door te bouwen op deze trend met de recente en geplande introductie van nieuwe veredeling. Antirrhinum Toulon, een nieuwe groep IV serie, is uitgebracht met de lancering van Evanthia’s nieuwste catalogi tijdens Trade Fair Aalsmeer (NL). Toulon IV biedt 5 warme zomerkleuren en aanvullende kleuren zijn onderweg. Daarnaast werkt Evanthia aan een vroege winterserie die in de nabije toekomst aan het spectrum zal worden toegevoegd. Dit alles om telers wereldwijd de mogelijkheid te bieden een naadloos jaarprogramma Leeuwenbekken te kunnen draaien. Evanthia’s team staat klaar op advies op maat te geven, afgestemd op regionale klimaatomstandigheden. Telers en handelaren zullen Evanthia’s gehele Antirrhinum collectie van vroege tot late series kunnen bekijken tijdens uitgebreide veld- en kasproeven in het voorjaar van 2024.

 

Evanthia presenteert sterke en originele genetica binnen pot- & perkplanten, tropische planten en snijbloemen, aangevuld met een brede en deels exclusieve selectie van topproducten van andere veredelaars. Met een steeds groeiend netwerk van productie-, verkoop- en distributiepartners levert Evanthia wereldwijd startmateriaal van hoge kwaliteit. Altijd op zoek naar nieuwe manieren om de kweker in een goede marktpositie te brengen en samen met ketenpartners te werken aan gezamenlijk succes.

Contact

Voor meer informatie over deze ontwikkelingen kan er contact opgenomen worden met Evanthia’s productspecialisten Peter van Noort en Leo Boers of één van de Sales Managers.