OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Introductie: Matthiola StoX®

De reis gaat verder...
17 mei 2022 - 's-Gravenzande

Bestel nu Matthiola StoX® proefzaden

Vorig seizoen gaven we je al wat inzicht in onze veelbelovende Matthiola veredelingsresultaten. Nu, na uitgebreide testen in verschillende klimaatzones, presenteren wij met trots: Evanthia’s gloednieuwe serie Matthiola StoX®. De Matthiola StoX® serie biedt de oplossing voor een uitdaging waar veredelaars, jonge plantenkwekers en telers van Matthiola mee te maken hebben: het vinden van een perfecte combinatie van selecteerbaarheid en robuustheid.

Matthiola StoX® zal in 2023 commercieel beschikbaar zijn. Grijp je kans om Matthiola StoX® nu al als één van de eersten zelf uit te proberen en bestel vandaag nog proefzaden bij Evanthia!

Het beste van twee werelden

De selectie van dubbelbloemige planten in het zaailingstadium is één van de belangrijkste doelstellingen van het Matthiola veredelingsprogramma van Evanthia. Wij zijn erin geslaagd een robuuste serie Matthiola’s te ontwikkelen met houtachtige stelen die na een koudebehandeling gemakkelijk te selecteren is op dubbelbloemigheid, resulterend in een uitstekende serie met 100% dubbele bloemen. Met deze nieuwe serie combineren we echt het beste van twee werelden: de stevige en duurzame eigenschappen van het Japans type Matthiola en de selecteerbaarheid van Europese Matthiola.  StoX® is de nieuwe hoge standaard en biedt oplossingen voor iedereen die met Matthiola werkt.

Matthiola StoX® kleurenpalet

Kijk eens naar deze prachtige kleuren! StoX® biedt een werkelijk oogverblindend kleurenpalet, met 7 kleuren die perfect met elkaar te combineren zijn, waaronder een aantal bijzondere tinten die in nabije toekomst aangevuld gaan worden! Wat dacht je van de unieke StoX® Champagne en StoX® Silver? Precies wat je al die tijd miste, toch?!

 

StoX® in de spotlight

Verschillende telers hebben de afgelopen weken hun eerste StoX® op de markt gebracht en de geluiden zijn zeer positief! Rijke, volle bloemen in stralende kleuren met een geweldige houdbaarheid. Bekijk het fragment uit de uitzending van “De Grote Tuinverbouwing” met Matthiola StoX® als highlight. Bloemenliefhebbers omarmen StoX®!

Wil je meer weten

Hebben onze StoX® je interesse gewekt? Contact ons team voor meer informatie, om Matthiola StoX® zelf te testen of om onze Matthiola teelthandleiding te bestellen.