OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
NieuwsOn Tour

ON TOUR: Tanacetum van kas tot vaas

13 april 2023 - Bleiswijk

De perfecte keuze voor veldboeketten, een vrolijke boeketvuller en een vleugje weelderigheid voor trendy arrangementen… We hebben het natuurlijk over Tanacetum! Veelzijdig, frivool en vol vreugde. Tanacetum – ook bekend als Matricaria of Moederkruid – biedt vele mogelijkheden en bij Evanthia hebben we een breed aanbod van uiteenlopende variëteiten. Ontdek ze allemaal!

 

Vandaag trekken we op met bloemsierkunstenaar Pim van den Akker, om deze prachtige snijbloem eens van dichtbij te bekijken. Samen maken we een reis van kas naar vaas. Neem een kijkje in de productiekassen van een vooraanstaande kweker van Tanacetum, ontdek Evanthia’s nieuwste aanwinsten en bekijk Pim’s creatieve uitspatting met Tanacetum als centrale bloem. Ga mee met Evanthia On Tour!

Laserscherpe focus, uniformiteit en diversiteit

Evanthia biedt een breed assortiment Tanacetum, met verschillende kleuren en bloemtypes (enkele, halfgevulde en volledig gevulde bloemen). Ons actieve veredelingsprogramma voor deze productgroep is sterk gericht op uniformiteit. Dit heeft geresulteerd in een aantal zeer succesvolle rassen, zoals de bekende Baya®, en onderscheidende nieuwkomers met uitstekende eigenschappen.

 

De afgelopen seizoenen heeft Evanthia verschillende nieuwe Tanacetum variëteiten aan het assortiment toegevoegd. Allemaal beschikken ze over ster-kwaliteiten: laserscherpe uniformiteit, een korte teelttijd, uitstekende vertakking, rijke bloei en constante kwaliteit gedurende het hele jaar.

 

Bekijk onze nieuwste Tanacetum variëteiten:

  • Tanacetum Camilla: zachtgele , enkele bloemen, uitstekende vertakking en rijke bloei
  • Tanacetum Cameron: hoge uniformiteit, goed gevulde ring van bloemblaadjes, vele enkele bloemen per tak
  • Tanacetum Rio: stralend witte, halfronde bloemen en relatief lange stelen
  • Tanacetum Orinoco: roomwitte, halfgevulde Tanacetum met stevige stelen en massa’s bloemen
  • Tanacetum Lima: robuuste, fijngebouwde stelen met vele halfronde witte bloemen

Bezoek aan de kweker

Pim van den Akker neemt ons mee voor een bezoek aan de Nederlandse Tanacetum teler Van Egmond Matricatria. Mede-eigenaar Job van Egmond vertelt over zijn visie op Tanacetum, zijn aandachtspunten als teler, het teeltproces van zaailing tot bloem en de uitdagingen tijdens het telen van Tanacetum.

Pim van den Akker is floral designer en creatief directeur van Flower Factor. Hij laat ons zien hoe je met verschillende Tanacetum variëteiten een geweldig bloemstuk maakt. De stralende kleuren en beweeglijke bloemen van Tanacetum, in een basis van natuurlijke materialen, creëren het ultieme lentegevoel…

Contact

Kun je bijna niet wachten om je kas te vullen met nieuwe Tanacetum variëteiten? Kun je wel wat technisch advies gebruiken of wil je onze teelthandleiding ontvangen? Evanthia is er om je te helpen. Samen leggen we de basis voor jouw nieuwe teelt, van zaadje tot succes! Voor meer informatie over ons Tanacetum assortiment of speciale verzoeken, neem je contact op met ons team.