OfferteBij Evanthia staan we voor je klaar
Verder winkelen
  • Altijd binnen 1 werkdag reactie
  • Offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid
  • Evanthia heeft veel ervaring met wereldwijde distributie
Offerte
Nieuws

Peach Fuzz • Pantone Kleur van het Jaar 2024

Een frisse benadering van een nieuwe zachtheid.
2 juli 2024 - Monster & 's-Gravenzande
Peach Fuzz • Pantone Kleur van het Jaar 2024

Zoals ieder nieuw jaar heeft het kleureninstituut Pantone weer de kleur van het jaar gekozen. In 2024 is dat Pantone Peach Fuzz. Een prachtkleur, die Pantone zelf op poëtische wijze omschrijft: “Peach Fuzz is een fluweelzachte perzikkleur die de geest, het lichaam en het hart verrijkt. Een warme en gezellige tint die ons verlangen naar saamhorigheid met anderen benadrukt en het gevoel van toevlucht dat dit creëert. Pantone 13-1023 Peach Fuzz presenteert een frisse benadering van een nieuwe zachtheid. Het is een subtiele sensuele perziktint die een gevoel van tederheid geeft en een boodschap overbrengt van zorgzaamheid en delen, gemeenschap en samenwerking.”

Een kleur komt natuurlijk pas écht tot leven als je hem op originele manieren toepast. Iedere maand delen we hier een variëteit uit ons brede, bloeiende assortiment die een perfecte match vormt met Peach Fuzz. Ter inspiratie, om jou handvaten te geven om zelf met deze nieuwe trendkleur aan de slag te gaan.

Juli • Matthiola Milla Salmon

Peach Fuzz is als een zachte zomerbries die de zoete geur van rijpe perziken met zich meedraagt…

 

Matthiola Milla Salmon, met haar delicate bloemblaadjes en betoverende geur, roept een soortgelijk gevoel op. De zachte, fijne tinten en tijdloze elegantie vormen een prachtig balans met Pantone Peach Fuzz, wat een serene en uitnodigende sfeer creëert. Of ze nu een pluktuin siert of in een vaas prijkt, de charme van Matthiola Milla Salmon fluistert van rust en subtiele verfijning. Milla is één van de topseries die onlangs in onze uitgebreide bloeiproeven te bewonderen was.

Juli • Matthiola Milla Salmon

Juni • Osteo Akila®

Een zoete, warme perzikkleur die een gevoel van zachtheid en verfijning uitstraalt…

 

Osteospermum Akila® Sunset Shades bewijst maar weer eens dat Peach Fuzz prachtig te combineren is met verschillende verrassende tinten. Het is eenvoudig om een ​​stijlvol en uitgebalanceerd kleurenpalet te creëren met deze trendkleur in de mix. Akila® is de beste osteo-serie uit zaad, voor zowel groeiwijze als zaadkwaliteit. Uitstekende vertakking zorgt voor een betere potvulling en geweldige prestaties van kas tot tuin. Deze bijzondere mix bevat populaire kleuren zoals geel, rozerood, zalm-, abrikoos- en oranjetinten. Een prachtige mix in de kleuren van de ondergaande zon.

Juni • Osteo Akila<sup>®</sup>

Mei • Cordyline Southern Splendour

Een gedurfde en stralende tint, ideaal om als accentkleur te gebruiken…

 

Cordyline australis Southern Splendour is een decoratieve, subtropische schoonheid met een tooi van zwaardachtige, donker brons/groene bladeren met opvallend charmante perzikroze randen. Zo zie je maar dat Pantone Peach Fuzz niet altijd de hoofdrol hoeft te spelen, maar eenvoudig een subtiele tederheid kan toevoegen. De stoere, leerachtige textuur van de bladeren van Cordyline vormt een spannende combinatie met de zachte tint en brengt een geweldig effect in patiobakken en tuinen.

Mei • Cordyline Southern Splendour

APRIL • Celosia Haute Couture

In het brede spectrum van modetrends, waarin tinten de geheime taal van stijl spreken, komt Pantone Peach Fuzz als een delicate zucht van frisheid en verfijning…

 

Celosia Haute Couture doet hier nog een schepje bovenop, met haar bijzondere bloemtextuur en aaibaarheid. Celosia Haute Couture biedt een excellente combinatie van kleur en kwaliteit. De trendy, chique tint valt nog het beste te omschrijven als abrikoos/perzikkleurig met een vleugje roze en past perfect in het Peach Fuzz spectrum. De volle bloemkammen en stevige stelen bieden een product van topkwaliteit met een uitstekende houdbaarheid.

APRIL • Celosia Haute Couture

MAART • Chlorophytum Princess Mabel

Prikkel de zintuigen met de warme, knusse kleur van verlangen naar samenzijn en stilte…

 

Met Chlorophytum orchidastrum Princess Mabel haal je een prachtige, subtropische verrassing in huis. De verbluffende Peach Fuzz kleur komt op subtiele wijze terug op de stelen van deze beauty, waar het het hart van de plant verlicht en verwarmt – een spectaculair contrast met de diepgroene, puntige bladeren. Chlorophytum staat bekend als een gemakkelijke kamerplant met luchtzuiverende kwaliteiten. Match deze Graslelie met een fraaie pot in Peach Fuzz tint voor een versterkend en extra opvallend effect!

MAART • Chlorophytum Princess Mabel

FEBRUARI • Matthiola StoX® Champagne

Een poëtische, romantische tint met een vintage-vibe…

 

Een absolute sfeermaker en lieveling van onze nieuwe Matthiola serie: StoX® Champagne is een prachtige warme, zachte tint. Subtiel en elegant, en uitstekend te combineren in het boeket, met tinten variërend van intens donker roze tot fris geel en wit. Diepgroen blad (bijvoorbeeld Strelitzia of Monstera blad) laten Matthiola extra stralen en opvallen. Matthiola StoX® valt op een bruisende manier samen met Peach Fuzz en past bij iedere gelegenheid en elke stijl: Klassiek, Modern, Glamour, Feestelijk uitbundig of juist Bemoedigend of Opbeurend. StoX® Champagne kan altijd, voor ieder troost- of proostmoment. *PLOP*

FEBRUARI • Matthiola StoX<sup>®</sup> Champagne

JANUARI • Antirrhinum Avignon II

Een warme en liefdevolle tint, knus genesteld tussen roze en oranje… 

 

Antirrhinum Avignon Apricot II biedt een schitterend kleureffect, waarbij de bovenste lip van de leeuwenbek meer naar het roze kleurt en onderste lip meer naar oranje en samensmelt tot de essentie van Peach Fuzz. Een echte statement bloem, zacht maar tegelijkertijd majestueus en trots – een blikvanger in ieder boeket. Onze kwekers telen Leeuwenbekken jaarrond in kassen en op velden, maar wist je dat… Leeuwenbekken ook uitstekend uit te zaaien zijn in een weelderige pluktuin vol zomerbloemen?

JANUARI • Antirrhinum Avignon II